decembrie 27, 2016

Din lumea viselor

Seara de seara ma refugiez intr-o lume pe care zi de zi incerc sa o inteleg, sa o deslusesc, sa ii gasesc sensul sau raspunsul. Iar in noptile in care calatoria mea este plina de intensitate, culoare, vibratie si energie, dimineata e sub semnul intrebarii si al cautarii unui inteles. In pat, cu ochii abia mijiti, retraiesc constient de data aceasta firmituri din vis. Imagini stocate pe lentila inconstientului isi deschid transparenta catre acea parte din mine care vrea sa inteleaga. Si nu vreau sa ridic pilota de teama sa nu pierd marele inteles! Si imi tin ochii inchisi cu zambetul pe buze! Cafea!!! Evrika! Cafeaua prospat macinata imi este aliatul! Si motivul pentru care ies fulgerator din culcusul cald care imi pastreaza inca mirosul noptii!
Cu pasi incerti, usor leganat merg catre bucatarie! Ibricul pe foc, zgomotul boabelor de cafea in rasnita si motorul ma trezesc din vis! Off, oare ce vrea sa insemne? De ce am visat? Care este mesajul pe care trebuie sa il inteleg? E ceva de inteles sau doar e o refulare a unor ganduri si sentimente? Gandurile imi sunt rasnite cu aceeasi repeziciune ca boabele de cafea! Ei..am doua rasnite in casa! Una pentru ganduri si alta pentru cafea! Zambesc! Imi place visul pe alocuri. Si raman conectata doar la acele imagini! Dupa ce imi beau cafeaua cu siguranta voi intelege!

O gura de cafea si prima incercare de a deslusi misterul visului de aseara! Nu am simtit emotie, energie, vibratie! Un vis in care doi, el si ea, erau impreuna, iar el se grabea sa plece de langa ea! Prea grabit...Incerc sa imi amintesc care au fost ultimele replici sau imagini vazute cu o seara in urma inainte de a adormi! Habar nu am! De parca nu ar exista! Conexiunile mele sunt legate de lumea cealalata, a viselor! 

Pur si simplu, mi-e dor! Atat! Am visat pentru ca mi s-a facut un dor nebun de mine! De acea parte din mine care am uitat-o in toata aceasta agitatie din jurul meu, m-am uitat si incepe sa imi lipseasca! Astazi este liniste! Ieri a fost liniste! Si ies la suprafata ca o sirena! In miez de noapte, cantul sirenei imi ademeneste gandurile prea rigide, prea sarcastice, prea perfectioniste, prea reci, prea acide prea incrancenate...spre inecare! Iar in golul ramas danseaza o sirena jucausa, vesela, zvelta, dezinvolta, plina de bucurie si incredere. Relaxata, cu dorinte si vise!

Din abisul meu, in plina noapte, s-a grabit sa plece de langa mine acea parte din mine! Iar astazi, in pat, cu un laptop in brate, o alta, EU, zambeste implinita si multumita ca a inteles ca in lumea viselor ma intalnesc tot cu mine! Chiar daca iau diferite forme sau ma infatisez sub imaginea diversilor oameni care mi-au influentat destinul. Sunt tot eu! 

Ce licoare magica e cafeau asta!